Back to overview

Unpaid

Dankzij de koppeling tussen Bouwsoft en Unpaid hoeven Bouwsoft klanten geen langdradige, ingewikkelde en dure procedures op te starten om onbetaalde en onbetwiste facturen in te vorderen.

Werk je al met Visma Bouwsoft en wil je graag je onbetaalde B2B facturen importeren in Unpaid zodat je ze in een paar muisklikken kan invorderen? Dat kan! Je hebt enkel een Unpaid account nodig, zodat we die kunnen linken aan je Visma Bouwsoft account.

Hoe werkt het?

  • Indien je nog geen Unpaid account hebt, kun je eenvoudig een account aanmaken op www.unpaid.be.
  • Na het inloggen op unpaid klik je via het hoofdmenu op "uw claims"
  • Klink in het menu onder "Facturen om in te vorderen", op "Visma Bouwsoft" om de connectie te maken met je Visma Bouwsoft account.
  • Vanaf nu krijg je in je Unpaid account automatisch een lijst te zien van Visma Bouwsoft facturen die je in het pakket hebt toegewezen aan Unpaid.
  • Hoe de factuur versturen in Bouwsoft naar Unpaid? Ga vanuit "financieel" naar "betalingsherinneringen" en selecteer de factuur die je wilt versturen.
  • Bij de betalingsherinnering voeg je een regel toe "Naar Unpaid".

Wat kost het?
Dit kost jou niets, want alle kosten worden gerecupereerd op de wanbetaler. De Bouwsoft klant dient wel deze beperkte kosten voor te schieten. Na invordering ontvang je het voorschot terug.

Het voorschot bestaat uit:
de kosten van de controle door de advocaat (€40)
de kost van de gerechtsdeurwaarder om ter plekke te gaan en een proces-verbaal op te stellen (kost afhankelijk van jouw vordering) (meer info: https://unpaid.be/nl/faq#faq-39)